Головна » 2018 » Вересень » 3 » Серце на ниточці
13:58
Серце на ниточці

Мельникова В. Серце на ниточці / В. Мельникова. – Рівне : Велин. обереги, 2018. – 128 с.

«Серце на ниточці» - назва нової книги та однойменної повісті Віри Мельникової, до якої увійшли різножанрові прозові твори: повісті, оповідання, новели, байки, об’єднані між собою ідеями гуманізму, любові до своїх близьких, патріотичними почуттями до Батьківщини, що найпалкіше виявляються у ставленні до рідного міста, знайомих з дитинства місцин. Мальовничі краєвиди парку «Лебединка», проспект Миру, художня галерея «Євро-Арт», «Ринок», ресторан «Іоланта», вулиця Грушевського згадані в збірці з особливою теплотою.

Мужній учасник АТО майор Калиниченко, щиросердна ніжна Надія прямують до щастя кожен своїм шляхом, переживаючи гіркі та щасливі миті, долаючи труднощі та перешкоди. Чи перетнуться їхні шляхи, чи судилося їм зустрітися під високою зорею кохання? Про це йдеться в повісті «Серце на ниточці». Одеситка Лола, юний майданівець Роман, безхатько з «Потопленого фрегата мрій», їжачок Вася, інші персоналії збірки закарбовуються у пам’яті читачів своєю характерністю, харизмою, психологічною переконливістю, типажністю, яка дозволяє їм творити колективний портрет української епохи історичних випробувань, важкого поступу на шляху державного самовизначення та вдосконалення. Жодні перешкоди, розчарування, трагізм війни не спроможні подолати силу духу мужніх героїв-патріотів у їхньому спрямуванні до перемог, складні проблеми не можуть приглушити романтику високих почуттів, знищити ментальні основи нашої моральності. Проза Віри Мельникової спокійна за тоном, мудра глибинною філософією, багато в чому повчальна.

Твори письменниці хронологічно віддзеркалюють наше сьогодення з його цивілізаційним пошуком, динамікою, суспільною напругою, соціальними стресами і війною на українському сході. Разом з тим збірка пронизана світлом доброти і вселюдської любові, вірою у те, що ці добрі сили здатні побороти найбільше зло, а щастя не варто шукати далеко – воно поруч, у спілкуванні з рідними, у щирій дружбі, в готовності жертовно допомагати один одному, піклуватися про довколишню природу, що здатна дарувати людині чимало позитиву, попри несприятливі обставини повсякденно знаходити приводи для радості та втіхи від життя. І тоді ниточка, що кріпить людське серце, що тримає світ над безоднею, ніколи не перерветься.

Книга знайде дорогу до вдумливого читача і стане джерелом для корисних життєвих міркувань.

Людмила Степанюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 167 | Додав: kraeznavzi | Теги: байки , оповідання , новели , учасник АТО , патріотизм , моральність , взаємодопомога. , повісті , війна | Рейтинг: 3.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]