Головна » 2016 » Березень » 14 » Рудько Г.І. Україна, яку ми втрачаємо
16:10
Рудько Г.І. Україна, яку ми втрачаємо

Сучасна епоха – це епоха бурхливого розвитку науки і техніки, неконтрольованого зростання населення Землі, інтенсивної деградації природнього середовища під впливом негативних антропогенних чинників.
В нинішніх умовах надзвичайно загострились багато проблем, а серед них одна з головних – проблема взаємозв’язку суспільства і природи, людини і навколишнього середовища. Все це призводить до порушення екологічної рівноваги, що складалася протягом тривалого часу і спричинює появу екологічної кризи, небезпечної для людей і довкілля.
У книзі Г.І. Рудько «Україна, яку ми втрачаємо», яку ми пропонуємо Вашій увазі, автор як раз і порушує гострі екологічні проблеми, які виникли в останні десятиліття і загрожують природними катаклізмами нашому довкіллю.


Україна, яку ми втрачаємо – це негативні зміни, які відбуваються у нашій країні у зв’язку з небезпечними природно-техногенними та геологічними процесами. Це і Закарпаття з катастрофічними паводками 2015 року і процеси у зв’язку з некерованим затопленням шахт в зоні АТО, засолення водоносних горизонтів на значних площах в межах півдня України, Калуська зона екологічного лиха, найбільша екологічна катастрофа в Європі – прорив дамби Стебницького водосховища та багато інших.
Книга є своєрідним застереженням від можливих небезпечних аномалій. На вагомому науковому матеріалі автор доводить, що забезпечення екологічно збалансованої системи природокористування і збереження екосистем стане можливим при впровадженні стратегії сталого розвитку нашої держави.
У книзі є відповіді на запитання, як запобігти руйнації українських земель, річок та лісів. Подаються документальні фотоматеріали загрозливих природних явищ, характерних для різних регіонів України. Книга розрахована для широкого кола читачів та усіх небайдужих до долі нашої країни.


Кудіна О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 207 | Додав: читалка | Рейтинг: 3.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]