РОЗВЕДЕННЯ ШИНШИЛ – ВИГІДНИЙ БІЗНЕС - 21 Травня 2013 - Порадник читача
Головна » 2013 » Травень » 21 » РОЗВЕДЕННЯ ШИНШИЛ – ВИГІДНИЙ БІЗНЕС
14:11
РОЗВЕДЕННЯ ШИНШИЛ – ВИГІДНИЙ БІЗНЕС

За останні декілька років, унаслідок впливу економічної кризи, велика кількість малих та середніх підприємств по Україні збанкрутували. Підприємці, яких спад економіки застав зненацька, котрі були не готові до такого масштабного й тривожного випробування, позбулися своєї справи, своїх джерел прибутків.
Бізнес, який заснований на розведенні шиншил в Україні – дуже своєрідний і новий. До недавнього часу ніхто у нас не знав про технології розведення та вирощування шиншил . Умови вирощування звіряток в нашій країні цілком прийнятні, їх можна розводити так, як у сільській місцевості розводять кролів.
Шиншила, а саме таку назву цим тваринам дали іспанці, коли вперше прибули до Південної Америки у 1524 році і побачили їх у корінних мешканців цієї місцевості – інків. І саме вони вперше присвоїли назву, яка збереглася і закріпилася за цими тваринками.
Шиншили рослиноїдні, вони споживають різні рослини, насіння і плоди. Витрати на корм – невеликі, а пара племінних звіряток коштує від 3 до 4 тис. грн. Шиншилам не потрібно робити щеплень. Вже в 6-7 міс. вони досягають статевої зрілості. Просте утримання та розведення – головна перевага бізнесу. Виходячи з того, що технологія розведення шиншил дуже проста – їх можна вирощувати як в домашніх господарствах, так і в однокімнатних квартирах. Одна родина за рік, при хорошому догляді, дає 4-7 щенят. На площі в кілька квадратних метрів вирощують близько 60 особин. Виходячи з цього, можна планувати свій бізнес з розведення шиншил. Але при вирощуванні цих тварин потрібно враховувати те, що вони дуже темпераментні, тому тваринам треба забезпечити спокій і хороший догляд – влаштовувати спеціальні «купалки» з просіяного річкового піску. Їх можна тримати в будинку замість кішки, шиншили легко піддаються дресируванню, звірків легко можна привчити до туалету. Маленькі шиншилята в домашніх умовах ласкаві, добре контактують з господарями. У наш час на ринку з’явилися різні аксесуари для шиншил, спеціальні корми. Можна купити клітку і поставити її в будь-якому місці, аби тільки були дотримані параметри мікроклімату. Незалежно від наявності досвіду, розведення шиншил доступне всім.

Про розведення та утримання шиншил можна дізнатись у статті Розведення шиншил – вигідний бізнес // Дім, сад, город. – 2013. – № 2. – С. 20-22.


Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 516 | Додав: texnik | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]