Головна » 2017 » Листопад » 30 » Роки, події, зустрічі
10:17
Роки, події, зустрічі

Сербін Г. П. Роки, події, зустрічі : новели-спомини / Г. П. Сербін. – Рівне: Волин. обереги, 2017. – 124 с.: іл.

«Роки, події, зустрічі» – нова книга прозаїка, краєзнавця, публіциста, поета, заслуженого журналіста України, довічного творчого стипендіата Президента України Георгія Павловича Сербіна. Книга вийшла у видавництві «Волинські обереги». Вона продовжує його відверті розповіді про себе і епоху, започатковані ним у попередніх творах «Картаті штани з Америки» та «Земне тяжіння любові». До збірки увійшло 30 новел-споминів, в яких Георгій Павлович тепло і щиро описує свої зустрічі з низкою відомих українських письменників і журналістів, простими людьми-творцями Полісся. Геогій Сербін знав і зустрічався з багатьма письменниками та журналістами старшого і молодшого покоління, зокрема Павлом Тичиною, Максимом Рильським, Степаном Олійником, Володимиром Сосюрою, Володимиром Беляєвим, Юрієм Мушкетиком, Борисом Олійником, Іваном Драчем, Миколою Вінграновським та іншими. Плідно спілкувався він із письменниками Рівненщини – Петром Красюком, Лаврентієм Кравцовим, Валерієм Баталовим, Григорієм Дем’янчуком, Володимиром Грабоусом, Миколою Кривим, Валентином Монаєнковим та іншими.

Він знав і писав про ветеранів війни і праці, золотих майстрів своєї справи, як склороб Леонід Міхневич, буряківниця Зінаїда Шах, ткаля Олена Барабаш, хірург Євген Боровий та сотні інших мужніх, працьовитих і творчих людей Полісся.

Ця книга – про зустрічі з ними, як і з сотнями інших, про цікаві історії з їх творчого і трудового життя, свідком і здійснювачем яких був журналіст і письменник Георгій Сербін.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 249 | Додав: kraeznavzi | Теги: зустрічі , збірка , публіцист , Журналіст , новели-спомини | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]