Головна » 2018 » Січень » 22 » Ринок фінансових послуг
17:44
Ринок фінансових послуг

Черкасова С. В. Ринок фінансових послуг : навч. посіб. / С. В. Черкасова. – Львів : «Магнолія 20 0 6», 2016. – 496 с.

В умовах ставлення національної економічної системи ринкового типу істотно зростає значення ринку фінансових послуг я к важливого механізму акумуляції та перерозподілу у суспільстві фінансових ресурсів. Розвиток банківської системи та небанківського фінансового сектора створює передумови для вдосконалення процесу надання фінансових послуг, збільшення їх видів, забезпечення ефективної взаємодії учасників ринку .

Завдання ринку фінансових послуг полягає в акумуляції та перерозподілі капіталу, наявного в суспільстві, для інвестування його в економіку країни та забезпеченні найбільш повного задоволення потреб споживачів у фінансових послугах за їх обсягом, структурою та якістю. Суб’єкти господарювання в умовах ефективного ринку фінансових послуг одержують можливість залучення додаткових обсягів фінансування на поворотній, платній основі. Реалізація фінансових послуг стимулює інфляційні процеси в державі, сприяє стабілізації її фінансового становища, впливає на зростання рівня добробуту населення.

У навчальному посібнику висвітлені теоретичні аспекти функціонування ринку фінансових послуг в економіці країни, розглянутий механізм та практика надання фінансових послуг на грошовому, фондовому, валютному, страховому ринках, ринках позик та банківських металів, визначені особливості реалізації фінансових операцій банківськими та небанківськими фінансовими установами.

Використання навчального посібника полегшить засвоєння лекційного курсу та створить передумови для здобуття студентами практичних навичок діяльності на ринку фінансових послуг.

Призначений для студентів вищих навчальних закладів, аспірантів, фахівців у галузі фінансів і банківської справи.

З виданням можна ознайомитись у відділі інформації та документів виробничої тематики.

Наталія Литвиненко

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 321 | Додав: texnik | Теги: економіка , ринок , фінансові послуги | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]