Репортажі про Катинський ліс - 5 Травня 2015 - Порадник читача
Головна » 2015 » Травень » 5 » Репортажі про Катинський ліс
14:21
Репортажі про Катинський ліс

Відділ обслуговування документами іноземними мовами отримав унікальний документ – збірку матеріалів, присвячену подіям у Катинському лісі  - «Las Katynski 1943».


Катинь...  маленьке село в Смоленській області Російської федерації. Свою всесвітню популярність воно отримало за те, що стало місцем масового розстрілу польських офіцерів, які потрапили в полон під час Другої Світової Війни в 1939 році. За даними архівних документів навесні 1940 року в Катиньському лісі поблизу Катині було розстріляно двадцять одна тисяча вісімсот п’ятдесят сім польських полонених. Вперше страшну новину про масове поховання, яке знаходиться в Катиньському лісі, світ почув у 1943 році від представників Німеччини, війська яких в цей період окупували ці території в ході наступу на СРСР. Читачі можуть звернутися до численних документів, інтерв'ю, які були опубліковані в газетах "Нью-Варшава Кур'єр", "Goniec Кракова", "Кур'єр Ченстохова", "Кур'єр Кельце" і "Газета Львівська" з 1943 року, зокрема, з описами ексгумації польських офіцерів задля того, щоб наочно побачити розмір радянських звірств. Інформація про ці звірства має оживити пам'ять про ті події.
На додаток до інформації про злочини НКВС СРСР, подається інформація про політичну ситуацію того часу, в якій  перебували  польські емігранти на Заході і військовополонені на території СРСР після відкриття масових поховань в Катинському лісі. У 2008 році родичі загиблих в лісі біля Катині подали скаргу до Європейського суду з прав людини на Російську Федерацію, звинувативши Росію в зневажливому ставленні до родичів жертв Катиньського злочину.
Катинський суд тривав до квітня 2012 року і класифікував Катиньський розстріл, як військовий злочин. Більш детально про історію страшної трагедії в Катиньському лісі за часів Другої Світової Війни можна дізнатися подивившись фільм «Катинь» режисера Анджея Вайди. Документальна збірка «Las Katynski 1943» знаходиться у відділі обслуговування документами іноземними мовами.

Волкова Світлана

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 158 | Додав: black | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]