Головна » 2019 » Березень » 18 » Реабілітовані історією
12:36
Реабілітовані історією

Реабілітовані історією. Рівненська область / редкол. тому (співгол. О. Ю. Данильчук, співгол. О.В. Муляренко, відп. секр. А. А. Жив’юк та ін.); кер. кол. упоряд. А. А. Жив’юк. – Кн. 8. – Рівне : Дятлик М., 2018. – 512с.

Восьма книга тому «Реабілітовані історією. Рівненська область» є продовженням мартирологу жертв політичних репресій радянського тоталітарного режиму в Рівненській області. У ній вміщено анотовані біографічні довідки про 2981 особу, чиї прізвища починаються на літери Р, С. Загалом у 3-8 книгах «Реабілітовані історією. Рівненська область» опубліковані довідки про 19910 репресованих мешканців нашої області та інших регіонів.

У книзі, окрім анотованих біографічних довідок, вміщені дослідницькі аналітичні статті про репресії щодо діячів і прихильників Української реформованої євангельської церкви, мобілізованих до Червоної армії українців у період Другої світової війни, осіб, обвинувачених у співпраці з нацистськими окупантами. Статті супроводжені вперше опублікованими архівними документами (протоколи допитів обвинувачених, протоколи судових засідань, акти про виконання вироків щодо засуджених до смертної кари, заяви і скарги репресованих , висновки щодо скасування спецпоселення, тощо).

Окремо виділино фотододатки до опублікованих матеріалів, які включають світлини, що розповідають про життя репресованих осіб, унікальні артефакти з їх побуту, а також копії з архівно-кримінальних справ.

Ознайомитися з виданням можна у відділі акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії.

Інна Петрук

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 126 | Додав: kraeznavzi | Теги: Жертви , політичні репресії , Рівненська область , біографічні довідки | Рейтинг: 3.7 / 3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]