Головна » 2015 » Травень » 6 » Пустиннікова І.С. Середньовічні замки Європи
16:10
Пустиннікова І.С. Середньовічні замки Європи

Пустиннікова І.С. Середньовічні замки Європи. – 160 с. – Х., 2010

Замки, споруджені сотні років тому, донині вражають своєю могутністю і величчю. Для того, щоб зрозуміти, хто і для чого будував ці фортеці, потрібно уявити собі середньовічну Європу. Це були ледь освоєні, напівдикі землі. Античні міста вже лежали в руїнах, а нові міські центри щойно зароджувалися. Головним заняттям людей того часу було землеробство, а найбільшою цінністю – земля. Тож великі землевласники часом виявлялися могутнішими за монарха. Король був слабкий і не міг забезпечити надійний захист власним підданим. Водночас постійні війни із сусідами, набіги завойовників, страх перед селянським повстанням – усе це змушувало феодалів будувати неприступні замки і якнайкраще укріплювати своє житло.


Візитівка міста, головна туристична принада – нині так називають ошатні замки-музеї. Однак у давнину твердині справді були мурованим серцем міста. Його руйнування означало загибель для всього поселення. Не дивно, що на розбудову кам’яних оборонців віддавали все: кошти вельмож, хист архітекторів, сили робітників. Здається, що вся історія фортець – низка протиріч. Задля миру винаходили зброю, споруджували башти, плели інтриги…

Зі сторінок книги "Середньовічні замки Європи" (а це історія пам'яток в контексті епохи Середньовіччя, дослідження розвитку фортифікацій, докладний опис середньовічного озброєння, стародавні легенди, ну і, звичайно, найновіша інформація про сучасний стан твердинь) постає неприхована історія цих імпозантних споруд, що, без сумніву, не залишить байдужим жодного читача.

Підготувала: Тихова О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 333 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]