Головна » 2013 » Квітень » 1 » ПРОЛЕТІЛИ ДИКІ ГУСИ
12:14
ПРОЛЕТІЛИ ДИКІ ГУСИ

На колір і смак товариш не всяк. Тому в кожного мисливця є свої пріоритетні види полювання. Одні полюбляють полювання на копитних, інших захоплює розплутування заячих маликів
, треті не уявляють себе без посвисту качиних крил у сутінках над очеретами. Не так просто добути такий бажаний трофей – гуску, цього обережного, гострозорого і розумного птаха, що має гарну зорову пам’ять, але… В Україні весняне полювання на пернату дичину заборонено. Один-єдиний раз весняним полюванням побалували наших мисливців у 2002 році.
Наші мисливці позбавлені можливості у весняну пору присвятити своє дозвілля улюбленому захопленню, а мисливські господарства позбавлені доходів, відрахування від яких надходили б до державного бюджету країни та використовувалися б, крім іншого, і на розвиток мисливських угідь.
Гусеподібних на території України вчені нараховують 38 видів. Основними об’єктами полювання є гуска сіра, гуска білолоба та гуменник. Полювання на них дозволено з серпня по січень. Усі види гусей відрізняються один від одного способом життя, поведінкою, масою тіла, забарвленням, кольором дзьоба і лап. Політ у гусей стрімкий, вони можуть розвивати швидкість 70-90 км/год.
Гуси – наземно-водні птахи, більше часу проводять на землі. Ці моногамні птахи вибирають пару зазвичай у період зимівлі в теплих краях, пари зберігають вірність одне одному впродовж і років і навіть усе життя.
У руки до більшості мисливців такий трофей, як гуска, потрапляє дуже рідко. Не всі надають увагу цьому виду пернатої дичини. Щоб упевнено добувати гусей, необхідно спеціалізуватись саме на цьому полюванні, причому готуватися до нього слід серйозно.
Більш детальніше про полювання на гусей в Україні можна дізнатись прочитавши статтю:
Урсула В. Пролетіли дикі гуси / В. Урсул // Лісовий і мисливський журнал. – 2013. – № 1. – С. 32-35.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 645 | Додав: texnik | Теги: дикі гуси , Мисливці , Полювання , гуси | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]