Головна » 2014 » Березень » 20 » Професія – Ваш вибір!?
17:18
Професія – Ваш вибір!?
Вибір професії  - важливий крок у житті кожної людини. Н авчальний рік майже закінчується, перед випускниками шк і л постає питання вибору професії. Хтось вже визначився з навчальним закладом, хтось ще вагається, а дехто ще і не знає, яку саме професію обрати в своєму житті. Саме сьогодні треба зробити правильний вибір: щоб не тільки отримувати хороший заробіток, а й отримувати насолоду та гарний настрій від роботи щодня в майбутньому. Для обрання професії треба мати повне уявлення про якомога більшу кількість професій, про переваги та недоліки кожної з них, а це означає - вміти орієнтуватися на ринку праці, де з’явилися ряд нових професій. Рекомендуємо для Вас:

Довідник сучасних професій. Усе про обрання спеціальності / Укл. Л. О. Дриль. – Х. : Торсінг плюс, 2010. – 416 с.

Видання має інформацію про професії, які поділені за галузями, наприклад:

-
будівництво, архітектура, нерухомість;
- фінанси, бухгалтерія, страхування;
- дизайн, мода;
- правоохоронні професії;
- промисловість, медицина тощо…

Укладачі довідника розповідають про ті нові процеси, які зараз відбуваються в країні, й характеризують нові професії, які з’являються на вітчизняному ринку праці, звертають увагу на ті професії, які і не користуються популярністю, але є важливими на рівні держави. Побудована книга зручно і просто. Ви знайдете характеристики таких професій, як: архіваріус, брокер і трейдер, бренд-менеджер, букмекер, іміджмейкер, маркшейдер, хедхантер, девелопер, кліпмейкер, супервайзер, Е vent -менеджер та інші, ще невідомі широкому загалу людей. Стосовно кожної професії подано інформацію щодо історії, близьких професій, основних   обов’язків: переваг і недоліків; якостей, необхідних для цієї професії; кар’єри і зарплати в Україні. В кінці опису кожної професії наводиться перелік навчальних закладів, у яких можна здобути відповідну освіту та зазначено середню плату за навчання (приблизна). Книга має алфавітний покажчик, за яким відбувається швидкий пошук необхідної професії, зразки резюме.
З метою допомогти майбутнім спеціалістам у виборі професії існує багато різних видів професіограм. Даний довідник пропонує  профорієнтаційний тест – «Карта інтересів»ְ А.Є. Голомштока. Ставитися до них можна серйозно або несерйозно, але результати варто взяти до уваги. Попереду ціле доросле життя, де треба працювати, заробляти гроші і отримувати від цього не тільки користь, а й задоволення - тоді й життя буде цікавим… Тож обираючи свій професійний шлях, зверніться до рекомендованого Вам довідника і зробіть правильний вибір. Довідник знаходиться у відділі інформації та документів виробничої тематики (3-й поверх).

Людмила Шапірко

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 374 | Додав: texnik | Теги: вибір , обрання спеціальності , профорієнтація , професія | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]