Вітаю Вас, Гість
Головна » Прочитайте журнали
 Серед продуктів бджільництва найбільшу популярність та широке використання після меду має прополіс, який ще називають бджолиним клеєм. Усім відомі його антисептичні, антимікробні, знеболювальні та протизапальні властивості. Прополіс зовсім нешкідливий, мобілізує захисні сили організму проти інфекцій, має протигрибкову, противірусну і кровоспинну дію, стимулює регенерацію тканин. Звідки ж береться прополіс? ... Читати далі »
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 582 | Додав: texnik | Дата: 09.09.2013 | Коментарі (0)

«Звичайно, й у Піднебесній з її населенням 1.3 мільярда дуже багато харчів викидають на сміття або воно йде на корм свиням». І тому «чиста тарілка» - це одне із твердих побажань партії та уряду Китаю до народу, який будує «сяокан» - суспільство середнього достатку.
Про відвідання кореспондентом «Урядового кур’єра» найпопулярнішого ресторану Пекіна ... Читати далі »
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 478 | Додав: Bibliograf | Дата: 04.09.2013 | Коментарі (0)

  
МЕД - найуніверсальніший лікарський засіб, який широко застосовується в народній медицині. Великий лікар старовини Авіценна стверджував, що щоденне вживання меду уповільнює старість і подовжує молодість.
... Читати далі »
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 477 | Додав: texnik | Дата: 18.08.2013 | Коментарі (0)

 
Гастрономічний туризм — це вид туризму, в якому турист насамперед приділяє увагу знайомству з місцевою кухнею, її кулінарними досягненнями або просто цікавими особливостями. А оскільки кулінарне мистецтво — частина культури взагалі, то гастротуризм — це не просто «їсти, їсти й ще раз їсти». Це ще й екскурсії, іноді участь у процесі приготування кулінарних шедеврів і знайомство з історією місцевої кухні
... Читати далі »
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 535 | Додав: Bibliograf | Дата: 16.08.2013 | Коментарі (0)


Літо - важлива пора, коли ми запасаємося природними вітамінами. Разом з тим, це - найбільш небезпечний період з точки зору харчових отруєнь. І не тільки від споживання зіпсованих продуктів, а й через те, що в наш організм потрапляють різноманітні хімічні забруднювачі. Одним з них є нітрати.
Люди постійно контактують з ними, оскільки нітрати містяться у грунті, воді та рослинах, являються продуктами обміну речовин в організмі людей і тварин. Вміст нітратів у рослин залежить від їх біологічних властивостей. Серед овочів найбільше нітратів накопичується  в зелені петрушки, кропу, шпинату, салату, коренеплодах (особливо в буряках, редисі та редьці). Порівняно мало нітратів в томатах, цибулі та картоплі, у фруктах та ягодах. У продуктах тваринного походження їх вміст теж незначний. В ранніх овочах нітратів більше, ніж у піз
ніх ... Читати далі »
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 505 | Додав: Bibliograf | Дата: 16.08.2013 | Коментарі (0)

Щоб зберегти продукти харчування на більш тривалий термін, люди з давніх часів їх сушать, заморожують, в'ялять, консервують і засолюють. Овочі з городу та фрукти з саду радують нас влітку, а взимку купити свіжі плоди складніше і набагато дорожче. Не секрет, що свіжі продукти містять величезну кількість корисних речовин і вітамінів. В добавок вони набагато смачніші. Тому дуже важливо зберегти їх корисні і смакові якості. Для цього використовують таку процедуру, як заморожування продуктів. ... Читати далі »
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 432 | Додав: Bibliograf | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

Кілт не просто елемент історичного шотландського чоловічого костюма. Це багатовікова традиція, атрибут мужності, символ свободи духу і тіла.

Де б не знаходились, шотландці шанують свої традиції: як носили картатий кілт в 16 столітті, так і носять по сьогоднішній день. Як не дивно, це дуже зручний одяг. Хоча носити такий засіб самоствердження під силу лише чоловікам - вага спідниці перевищує кілька кілограмів.

Майборода Н. Гордость в клеточку / Н. Майборода // Вокруг света. - 2013. - № 7. - С.91-93.
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 511 | Додав: Bibliograf | Дата: 08.08.2013 | Коментарі (0)

                                          
Голландський учений Марк Пост надасть можливість усім бажаючим продегустувати м’ясо вирощене в лабораторії. Воно штучно зібране з 20 тис. шарів м’язового матеріалу, вирощеного в чашці Петрі. 
... Читати далі »
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 549 | Додав: texnik | Дата: 07.08.2013 | Коментарі (0)

В історії нашого народу є чимало подій, які до цього часу не отримали об’єктивної оцінки. Вороже ставлення до селян було одним із засадничих принципів марксизму. Селянам просто не було місця в омріяному лівою інтелігенцією Заходу ідеальному, з її точки зору, комуно-соціалістичному майбутньому. Тому ця інтелігенція соромливо відвертала очі від всього, що відбувалося в селі і з селом у Радянському Союзі, й не висловила навіть крихти співчуття українському народові, селянам, які у перед¬воєнні роки пережили справжній геноцид. Чужоземне рабство Україні не загрожувало, воно вже в ній існувало у найгіршій азіатській формі. Влада грабувала і вбивала цих людей у буль-який можливий спосіб ... Читати далі »
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 461 | Додав: Bibliograf | Дата: 29.07.2013 | Коментарі (0)

В середині 20 століття винайшли спосіб отримання матеріалу, що використовується для облицювання будинків. Зовні він нагадував дошку, але мав переваги в тому, що виявився міцним, стійким до атмосферних та біологічних впливів, не боявся корозії, гниття, плісняви та не потребував спеціального догляду. Цей матеріал отримав назву сайдинг і прийшов до нас з Канади та США.
Вініловий сайдинг – це сучасний будівельний матеріал, який являє собою панелі, відформовані у вигляді однієї, двох або трьох дошок, профіль яких буває з одним переломом («ялиночка») або з двома (корабельна дошка), а зовнішня поверхня – гладка або фактурна («під дерево»). Довжина панелей 2 – 6 м, ширина 10 – 30 см, товщина 1 – 1,5 мм  найрізноманітніших кольорів ... Читати далі »
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 482 | Додав: Bibliograf | Дата: 29.07.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 50 51 52 53 54 ... 58 59 »