Головна » 2017 » Травень » 30 » Про виживання у СРСР
11:00
Про виживання у СРСР

Восени 1932 року канадська журналістка Ріа Клайман разом із двома американськими журналістами вирушила в автомобільну подорож  із Москви через Харків, Донбас, Кубань – аж до Кавказу. Діти, які їдять траву, пусті  хати – бо власники померли від голоду, селяни, що просять хліба – важко було усвідомити, що таке відбувається в країні, яку називали «житницею Європи». У Тбілісі подорож перервали спецслужби – Клайман вигнали з СРСР як «буржуазну порушницю спокою» .
Журналістка працювала в СРСР вже четвертий рік і знала реалії країни, навіть була одним з перших  іноземних репортерів, які їздили до ГУЛАГу. Після цих подій вона написала понад два десятки статей про Голодомор.
Зараз про її роботу розповідає документальний фільм «Голод до правди». Фільм не лише про минуле - історія Клайман переплітається із розповіддю про Сергія Глондаря, військового Збройних Сил України, який понад два роки перебуває в полоні «ДНР». Так показано спадкоємність російської верхівки у прагненні знищити Україну.
Детальніше про історію Ріа Кайман та російську агресію проти України у газеті «День»:
Прокопенко М. Нестримний "Голод до правди"/ М. Прокопенко // День. - 2017. - №83/84. -  С. 18-19.



Підготувала Костильова Л.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 287 | Додав: Bibliograf | Теги: 1932-33 рр. , військова агресія Росії , табори , ГУЛАГ , Ріа Кайман , Голодомор , Сергій Глондарь , історія СРСР | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]