Головна » 2013 » Жовтень » 31 » Престижні університети України
19:40
Престижні університети України
Шулкін Д. Дотягнутися до Кембриджа, або британський знак якості / Д. Шулкін // Освіта України. – 2013. – 7 жовт. – С. 7.

Українські університети за останні кілька років продемонстрували значний прогрес. До рейтингу університетів британської компанії QS у 2013 році потрапили одразу чотири українських університети. Найбільше відзначився Київський національний університет імені Тараса Шевченка – він потрапив не просто до Топ-500, а й до групи «441-450»
. Також до рейтингу ввійшов Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», який опинився в категорії «601–650». Донецький національний університет і Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» – у групі «700+». Останній – новачок у рейтингу.
За якими критеріями оцінюються вищі навчальні заклади? У чому українці попереду всієї планети, а де треба підтягнутися? І, нарешті, що потрібно зробити нашим університетам, аби нарощувати свою присутність у цьому престижному рейтингові?
Розібратись у цих питаннях допоможе в газеті «Освіта України» регіональний директор QS у країнах Центральної Європи та Центральної Азії Зоя Зайцева.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 560 | Додав: Bibliograf | Теги: критерії , українські університети , рейтинг , вищі навчальні заклади | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]