Головна » 2018 » Лютий » 19 » Право на ім’я
11:13
Право на ім’я

«Сутність людини визначається завдяки її іменуванню», - так писав французький філософ, соціолог та антрополог П. Бурдью. Із давніх-давен науковці розрізняли слова та імена. Деякі з них наголошували, що імена – це стерилізовані слова, які втратили своє первинне значення і використовуються як ярлики для ідентифікації людей.
Традиційно у світі вибір імені дитини не здійснюється батьками волюнтаристськи, а відбувається у правовому полі. У багатьох країнах існує список дозволених і заборонених імен для дівчаток і хлопчиків.
Про правила, так саме правила вибору імені для дитини, існуючі правові обмеження, про штрафи, що призначають у випадку порушення законів в різних країнах світу читайте та застосовуйте на практиці, щоб не мати проблем із законом:
Софінська І. Право на ім’я у парадигмі концепції громадянства / І. Софінська // Право України. – 2017. – № 12. – С. 123–129.


Підготувала Л. Костильова

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 296 | Додав: Bibliograf | Теги: закон про найменування , вибір імені , Ім’я , податковий штраф , країни Європи , державна реєстрація | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]