Головна » 2019 » Листопад » 26 » Повстанська ватра
16:08
Повстанська ватра

Повстанська ватра: літ.-худож. альм. Вип. 1 / голов. ред. Т. Більчук. – Рівне : Волин. обереги, 2019. – 96 с.

Книга складається з двох частин візуальної і текстової. Візуальна частина містить роботи українських художників у різних жанрах. До текстової частини видання увійшли поетичні і прозові твори та статті, які стосуються найважливіших аспектів життя нашої держави.

Ідея такого видання належить художнику, письменнику, журналісту, лицарю ордену Героїв Небесної Сотні Тарасові Більчуку, який окреслив основну мету, як спробу осмислення патріотизму XX-XXI ст. у діалозі з художниками, скульпторами, письменниками, які спостерігали, передбачували зміни в житті України.

У збірнику є зразки патріотичних листівок, які можуть бути джерелом вивчення історії країни певного періоду. Їхня тематика різноманітна: поряд із різдвяними мотивами, де зображуються ангели, дідух, вертеп, родина за святковим столом, бачимо українські краєвиди, спогади про боротьбу УПА, про княжу та козацьку добу.

Збірник є особливим і у плані дизайнерського підходу: книга має вкладку з поштівками, які можна використовувати як подарунок, відокремивши по спеціальній лінії відриву.

На сторінках видання чимало сюжетів картин Тараса Більчука, які були представлені на багатьох художніх виставках в Україні та зарубіжжі, а нині перебувають у приватних колекціях США, Швеції, Англії, Франції тощо.

Окремий розділ в альманасі займає поетична спадщина нашого краю та відгуки ЗМІ про сучасну діяльність наших земляків. Важливість альманаху обумовлена зростаючим впливом публікацій такого плану та вивчення історичного досвіду минулого.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 16 | Додав: kraeznavzi | Теги: збіник , Тарас Більчук , альманах , Поезія , листівки патріотичні | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]