Головна » 2015 » Листопад » 26 » Положій Є. Іловайськ
17:02
Положій Є. Іловайськ

Роман «Іловайськ» Євгена Положія , українського письменника, журналіста, громадського діяча та головного редактора сумської газети «Панорама» є розповіддю про війну без купюр та сантиментів. Текст побудовано на реальних подіях - свої історії авторові розповіли близько 100 очевидців подій минулого року - бійці добровольчих батальйонів «Донбас», «Дніпро-1», «Херсон», «Миротворець», 39-го («Дніпро-2»), 40-го («Кривбас»), 42-го батальйонів територіальної оборони, солдати та офіцери 17-ї танкової бригади, 51-ї, 92-ї, 93-ї бригад ЗСУ, прикордонники Сумського пересувного загону. Деякі з цих розповідей увійшли до книги.

«Поміж героїв, що мають реальних прототипів, - вигадані персонажі. Усі вони є жертвами війни та її героями. В їхніх історіях - цинізм війни поряд із людяністю, що між життям і смертю стає порятунком та прихистком» , - анонсує видавництво.

Євген Положій писав роман одразу двома мовами: оповіді очевидців автор записував тією мовою, якою говорив респондент, відтак перекладав їх. Таким чином, книга має дві повноцінні авторські версії - українську та російську.

Незважаючи на документальний стрижень, «Іловайськ» не є результатом журналістських розслідувань та прагненням автора розкрити досі не з'ясовані факти щодо іловайської трагедії. Правда людського життя у романі вища за правду статистики. Його справжня мета - вшанувати загиблих в «Іловайському котлі», подарувати продовження їхнім життям - у слові, в пам'яті, у плині віків.

В.Бенд юг

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 201 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]