ПЛЕТІННЯ З ГАЗЕТ, ПАПЕРУ ТА КАРТОНУ - 1 Серпня 2016 - Порадник читача
Головна » 2016 » Серпень » 1 » ПЛЕТІННЯ З ГАЗЕТ, ПАПЕРУ ТА КАРТОНУ
10:07
ПЛЕТІННЯ З ГАЗЕТ, ПАПЕРУ ТА КАРТОНУ

Попович Н. Ю. Плетем из газет, бумаги, картона / Н. Ю. Попович. – Харков, Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2016. – 96 с.

Плетіння з газетних трубочок – порівняно молодий вид рукоділля, хоча деякі джерела стверджують, що на Сході плетіння з паперових джгутів відомо з давніх-давен.

Так, японське мистецтво мізухікі – це плетіння вузлів зі спеціальних тонких спресованих паперових шнурків (мотузочок). Яскравими, різнокольоровими візерунками мізухікі не можна не захоплюватися. Мотузочки бувають різними: для виготовлення одних папір змішують з водоростями, для інших – крохмалять, іноді мотузочки обмотують шовковими нитками.

Відома і корейська техніка плетіння з паперу – чісин. Для плетіння використовується спеціальний папір ручної роботи, який називають ханди. Виготовляють цей папір з внутрішньої кори тутового дерева і техніка плетіння чісин вважається традиційним корейським мистецтвом. З матеріалу можна виготовляти не тільки невеликі декоративні прикраси і предмети інтер’єру, але і одяг, взуття, лажі меблі.

У наш час альтернативою плетіння з вербової лози може стати плетіння з газетних або паперових трубочок.

Зараз це оригінальне хобі стає все більш популярним, кількість прихильників газетоплетенія з кожним роком збільшується. І це не дивно, так як захоплення вимагає мінімальних витрат, а готові вироби будуть довго милувати око, а також принесуть чимало користі.

В даному виданні містяться покрокові майстер-класи фото з описом з  виготовлення таких виробів як: фоторамка, панно-оберіг, кашпо для квітів, кошики, підставка під пляшку, цукерниця «Полуничка», підвіски-прикраси на ялику, клатч іх журналів та багато інших.

Видання буде корисним та цікавим для широкого кола читачів.

Запрошуємо завітати до відділу інформації та документів виробничої тематики для ознайомлення з виданням. Із звичайних газет, паперу та картону ви зможете виготовити предмети декору, чудові сувеніри та подарунки до будь-якого свята.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 221 | Додав: texnik | Теги: майстер-клас , картон , рукоділля , вироби з паперу | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]