11:46
ПІКАНТНІ ПРЯНОЩІ
|
|
Кмин, кмен, дикий аніс – як тільки не називають цю рослину, насіння якого використовують як в їжу, так і у лікувальних цілях. Кмин – це двонасінні плоди дворічної трав’янистої рослини Curum carvi L. родини зонтикових. Культура не вибаглива, тому росте повсюди . Батьківщина – Північна і Центральна Європа. Це одна з найдавніших кулінарних прянощів, які отримали широке розповсюдження в багатьох країнах світу. Найбільшими виробниками є Франція, Польща, Німеччина, Румунія… Культивується кмин і в Україні, але найбільшу ароматичність має кмин з Прибалтики та Білорусі. Як пряність використовують свіжі та висушені плоди кмину, які вважаються найстародавнішою пряністю, що вживала людина. Корисні властивості кмину широко використовуються у народній медицині. З харчовою цінністю, хімічним складом насіння кмину та рецептами блюд з використанням цих пікантних прянощів від шеф-кухаря Максима Виноградова Ви дізнаєтесь, прочитавши матеріал: Потопаева Н. Пикантная пряность / Н. Потопаева // Огородник. – 2015. – N1. – С. 48-51. Тетяна Кучерук |
|
|
Всього коментарів: 0 | |
|
|