Головна » 2019 » Квітень » 16 » Перспективний птах
11:42
Перспективний птах

Фазан – не аборигенний для України вид. Саме мисливці завезли його в наші краї і почали розводити. Нині його можна зустріти по всій Україні, бо для мисливського господарства птах є дуже привабливим видом.

За радянських часів в Українському Товаристві мисливців і рибалок працювало кілька потужних фазанаріїв, які задовольняли потреби мисливських господарств і поступово фазан перестав бути якоюсь диковинкою . Але в період «великої депресії » мисливського господарства в Україні в 90-х – початку 2000-х рр. робота фазанаріїв зупинилась, а поголів’я цього птаха в дикій природі різко знижувалось.

Іллінецький лісгосп став піонером у розведенні фазанів на Вінничині. Нині їхніх фазанів купують для розведення не лише мисливські колективи та господарства області, а й колеги з сусідніх областей.

Досвідом роботи діляться працівники лісгоспу у статті: Романенко В. Перспективний птах / В. Романенко // Лісовий і мисливський журнал. – 2018. - № 5. – С. 45-47.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 102 | Додав: texnik | Теги: лісгосп , розведення , фазани , догляд | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]