Головна » 2016 » Грудень » 26 » Переможець багатовікової суперечки
10:01
Переможець багатовікової суперечки

Що первинне – яйце чи курка ? Суперечки з цього приводу точаться ще з часів Арістотеля. Зрештою, сучасні вчені і генетики, здається, прийшли до спільної думки: першість дісталась яйцю. Ми не можемо ні стверджувати, ні заперечувати цю гіпотезу, але знаємо точно, що куряче яйце – дуже цінний і поживний продукт. Не даремно ж в багатьох країнах світу віддають перевагу починати свій день саме з нього.
Першими одомашнили курку і спробували курячі яйця в Індії. В Європі ж першовідкривачами цього смачного і поживного продукту стали римляни. Кожну трапезу вони починали з яєць і закінчували фруктами.
Сьогодні ж яйця – популярний продукт у всьому світі. Довгий час лідером в їх споживанні була Японія, де на кожного жителя в день припадало одне яйце. Речовини, які є в яйцях перешкоджають появі катаракти, захищають очний нерв, нейтралізують шкідливий вплив на організм навколишнього середовища, стимулюють імунну систему, підвищують працездатність. До речі, яєчна шкаралупа містить більше мікроелементів, ніж ціла упаковка мультивітамінів: фтор, мідь, залізо, марганець, молібден, фосфор, сірку, цинк, кремній та ін.
Победитель многовекового спора // Огородник. – 2016. – № 11. – С. 48-49.


Підготувала В. Максимчук

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 108 | Додав: Bibliograf | Теги: яйце , Мікроелементи , шкаралупа , система імунна , продукт харчування , амінокислоти | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]