Головна » 2013 » Жовтень » 17 » Пенсійне забезпечення багатодітних батьків
18:02
Пенсійне забезпечення багатодітних батьків
Мастюгіна Г. Пенсійне забезпечення багатодітних батьків / Г. Мастюгіна // Вісник податкової служби України. - 2013. - № 22. - С. 60-61.

Статтею 26 Закону «Про пенсійне страхування» встановлено вік виходу на пенсію для чоловіків і жінок. Однак батькам з багатодітних сімей законодавство України гарантує вихід на пенсію раніше загальновстановленого пенсійного віку.
Скільки дітей
потрібно мати для призначення дострокової пенсії, які умови повинні дотримуватися та як обчислюється розмір пенсій багатодітним батькам; як призначається пенсія жінкам, які працюють у сільськогосподарському виробництві; як обчислюється страховий стаж; про перелік документів, якими підтверджується факт народження та виховання дітей, про передачу права матері на призначення дострокової пенсії батьку (у 55 років) — на ці запитання дає відповідь Галина Мастюгіна, начальник відділу з питань призначення пенсій Департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України.

Підготувала пров. бібліотекар Самсонюк О. Ю.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 466 | Додав: Bibliograf | Теги: пенсійне забезпечення , законодавство , пенсійний вік | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]