Головна » 2015 » Січень » 20 » Патріарх української бібліографії
17:21
Патріарх української бібліографії

Ми часто пишемо про видатних письменників, видатних діячів, які внесли свій вклад в розвиток літератури, науки, техніки, а от про тих, хто не дав цим іменам стати забутими, а навпаки зібрав інформацію про цікавих людей, допоміг орієнтуватись в величезному документальному потоці часто забуваємо.
Хочу ознайомити Вас з відомим українцем, одним з борців за національну незалежність, відомим дослідником – Левицьким Іваном Омеляновичем . Незаслужено забуте ім’я науковця, який був одним з перших в нашій українській бібліографії.
18 січня 2015 року минає 165 років від дня народження Івана Омеляновича Левицького

. З його творчістю пов’язані прізвища Івана Франка, Михайла Грушевського, Ольги Кобилянської, Юрія Федьковича та ін. Його бібліографічні праці вирізняються грунтовністю, точністю й повнотою, тому і донині не втратили своєї наукової цінності.
Читайте про видатного бібліографа, письменника та журналіста в статті:
Шершель Л. Він заклав міцні підвалини під українську бібліографію ХІХ століття / Л. Шершель // Дем. Україна. – 2015. – 16 січ. – С. 10.


Костильова Л.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 245 | Додав: Bibliograf | Теги: Історія , бібліографічні праці , наука , Левицький І. О.. бібліографи | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]