Головна » 2016 » Червень » 29 » Ознаки голодування рослин
10:09
Ознаки голодування рослин

В розпалі літо… Зберегти вирощене та підвищити врожайність рослин городникам та садівникам допоможе стаття «Ознаки мінерального голодування рослин». В ній – поради щодо додаткового живлення рослин при нестачі в них деяких мінеральних елементів. Дефіцит конкретних хімічних елементів вимагає різних підходів до усунення проблеми.
Брак кальцію в рослинах викликає жовтіння та скручення молодого листя, уповільнення росту дерев, відмирання верхівок паростків. В цьому випадку необхідно підживити рослини нітратом кальцію (кальцієвою селітрою). Нестача заліза викликає хлороз рослин, характерний знебарвленням листя та відмиранням пагонів. Зарадити проблемі допоможе обприскування постраждалих рослин розчином залізного купоросу. Коричневі плями на молодому листі та активний ріст бічних бруньок при одночасному відмиранні верхівкових пагонів вказують на мідне голодування. У такій ситуації потрібно вносити в грунт мідний купорос (сульфат міді). Припинення росту й розвитку рослин вказує на симптоми борного голодування, яке можна ліквідувати розчином борної кислоти. При крайових опіках листя та його засиханні необхідно підживити рослини калійним добривом. Дрібне та бліде забарвлення листя вказує на нестачу азоту. Бурі плями на листі між прожилками свідчать про брак магнію, який можна ліквідувати внесенням сульфату магнію. Більш детально з рекомендаціями щодо основної симптоматики голодування рослин, їх класифікацією, способом внесення добрив та таблицею їх дозування можна ознайомитись, прочитавши статтю:
Ознаки мінерального голодування рослин // Пенсійний кур’єр. – 2016. – № 22. – С. 5.

Підготувала Т. Матушевська

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 412 | Додав: Bibliograf | Теги: садівництво , овочівництво , добрива , голодування рослин , Мікроелементи , живлення рослин | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]