Оздоблення будинку - 18 Квітня 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Квітень » 18 » Оздоблення будинку
10:58
Оздоблення будинку

Весняно-літній сезон - період будівельних та ремонтних робіт. Тому стаття С. В. Сьомки «Оздоблення сучасних будинків» зацікавить багатьох. Автор статті вважає, що оздоблення сучасних будинків має відповідати трьом основним вимогам: естетичності, довговічності, екологічності.
Розпочинати роботи варто з вибору матеріалів для оздоблення
. Сучасний ринок будівельних матеріалів пропонує їх широкий асортимент: від традиційних (цегла, камінь, деревина) до новітніх (керамограніт, вініловий сайдинг та ін.). Вибираючи облицювальні матеріали, потрібно враховувати кліматичні особливості місцевості, архітектурне проектування будинку та матеріал, з якого його зведено. Особлива увага має бути зосереджена запобіганню вологості: «невірно спроектоване або виконане утеплення (гідроізоляція) у будинку згодом може призвести до дуже негативних наслідків». В статті згадуються різноманітні «ноу-хау» в застосуванні будматеріалів і в конструктивних системах: використання порожнинної цегли, системи навісних вентильованих фасадів (НВФ).
Автор подає характеристику сучасних покрівельних матеріалів: шиферу, черепиці,
сланцевих покрівельних матеріалів, пазової дрібнопрофільної черепиці.
Отже, якщо оздоблювальні та покрівельні матеріали будуть відповідати всім необхідним критеріям, таким  як корисність, міцність, зручність в експлуатації, довговічність, вологостійкість і краса, жити в такому будинку буде комфортно і приємно.


Сьомка С. В. Оздоблення сучасних будинків / С. В. Сьомка // Дім.Сад. Город. - 2013. - № 11. -  С. 26-29.

Підготувала Т. Матушевська

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 254 | Додав: Bibliograf | Теги: оздоблювальні матеріали , будівельні матеріали , покрівельні матеріали , інновації , вологостійкість | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]