Головна » 2016 » Липень » 28 » Осницьк : село мого життя
12:44
Осницьк : село мого життя

Близнюк Г. І. Осницьк : село мого життя : іст.-краєзн. нарис / Г. І. Близнюк. – Рівне : Волин. обереги, 2016. – 148 с.

Село, моє рідне село,
Скільки людських поколінь
У тобі прожило,
Скільки скупала у собі річка Льва?
Розкажи нам, де захована тайна твоя?

У відділ акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії надійшла книга місцевої письменниці села Осницьк Рокитнівського району Ганни Іванівни Близнюк «Осницьк : село мого життя». Це історико-краєзнавчий нарис, у якому висвітлено основні аспекти історичного, соціально-гуманітарного та культурного розвитку села Осницьк, Рокитнівського району. Розкрито його природно-географічне розташування, походження назви, особливості мікроекономіки.

Книга видана за кошти меценатів, за сприяння Рокитнівського сільського голови П.М.Гончара у видавництві «Волинські обереги». У ній уміщено історичні довідки, архівні та наукові матеріали, спогади старожилів, дослідження місцевих краєзнавців про Осницьк, а також описано сьогодення села. Всі матеріали, які подає пані Ганна у нарисі, підтверджуються архівними документами з міст Київ, Рівне, Житомир та із закордону Польщі та Литви.

Видання авторка присвячує своїм землякам, живим і прийдешнім поколінням села Осницьк Рокитнівського району Рівненської області і бажає не зупинятися на знайденому, адже історія Осницька іще не вся відкрита.

Книга Г.І.Близнюк «Осницьк: село мого життя» буде цікавою не лише осничанам, але й науковцям, краєзнавцям, дослідникам, викладачам, студентам, учителям і широкому загалу читачів.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 598 | Додав: kraeznavzi | Теги: архівні документи , Осницьк , Рокитнівський район , історико-краєзнавчий нарис | Рейтинг: 1.5 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]