Головна » 2017 » Листопад » 15 » Олена Захарченко. Вертеп. #РоманПроМайдан
14:29
Олена Захарченко. Вертеп. #РоманПроМайдан

Олена Захарченко. Вертеп. #РоманПроМайдан

Письменниця Олена Захарченко народилася у Рівному. Згодом навчалася в Рівненському педагогічному інституті, Інституті журналістики Київського Національного університету імені Т. Шевченка, Українському університеті водного господарства. Видала низку творів «Вишивані гарбузи», «Брат-і-сестра», «Дівчинка з химерами», «Хутір». У 2016р. побачив світ новий роман «#Вертеп. Роман про Майдан».

Початок роману, поданий у репортажній манері, створює ефект присутності… на вертепі. Вертеп — ейфорія, свято, перевдягання — не у назві, а як позірний формат подій перших днів Майдану. Вертеп, який затягнувся у часі і завершився кривавою банею. Але роман чесний і в своїй жорстокій правді щодо вкрай малого відсотку українців, які суспільне поставили вище за особисте.

Головний посил твору полягає в тому, що к ожне історичне дійство відбувається на двох поверхах вертепу. На верхньому — героїзм, зрада, самопожертва та національні символи. На нижньому — прості людські взаємини: нерозділена любов, дитячі пустощі, відчай, дрібні шахрайства і задавнені комплекси. Обидва поверхи нероздільні.

Олена Сисюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 328 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]