Головна » 2017 » Січень » 22 » Олександр Волков. Чарівник смарагдового міста
17:49
Олександр Волков. Чарівник смарагдового міста

Казкову повість «Чарівник Смарагдового міста» , що відкриває цикл із шести книжок, написав відомий письменник Олександр Волков (1891 —1977). Уперше вона була надрукована дуже давно, 1939 року, і відтоді стала улюбленим твором багатьох поколінь і маленьких, і дорослих читачів. Створивши його під враженням від книжки Л. Ф. Баума «Чарівник країни Оз», Олександр Волков залишив основних героїв та сюжетну лінію, водночас збагативши її цікавими деталями, що надали повісті нового звучання. Решта книжок циклу є логічним продовженням повісті Баума, проте повністю створені уявою Олександра Волкова.

У повісті «Чарівник Смарагдового міста» діти залюбки читають про Боязкого Лева, який насправді нічого не боявся, а був сміливим і сильним, про Страхопуда, який понад усе мріяв дістати мізки, хоча в житті був доволі кмітливим і винахідливим, про добросердого Залізного Дроворуба, якому хотілося будь-що мати живе серце, яке уміло б любити, співчувати, жаліти. А про Еллі годі й казати: ця дівчинка разом зі своїм вірним товаришем песиком Тотошкою стала улюбленою героїнею хлопчиків та дівчаток. Ще б пак — адже вона хоч і маленька, проте хоробра, доброзичлива, а коли треба, то вперта й рішуча. І саме завдяки їй чарівна країна звільняється від злих фей, її друзі-супутники нарешті здобувають те, чого прагнули понад усе. А всі разом друзі розкривають таємницю Великого і Жахливого чарівника Смарагдового міста.

Головне, що хотів підкреслити митець у цій книзі, — це цінність справжньої дружби, самовідданість, готовність допомогти у будь-яку мить. А справжня дружба — це і є найдорожче у світі. Адже коли поруч вірні друзі, то не страшні жодні труднощі, бо дружба завжди перемагає!

Підготувала Тихова О.

Категорія: Прочитайте "давно забуте" | Переглядів: 64 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]