Олександр Деко. Твори - 28 Травня 2013 - Порадник читача
Головна » 2013 » Травень » 28 » Олександр Деко. Твори
10:58
Олександр Деко. Твори
«Як мати любить своїх дітей, так автор любить свої твори. Автор виношує задум художнього твору інколи довше, ніж жінка майбутню дитину. Я не тільки виношував задум повістей, вміщених у цьому томі. Десятиріччя провів в архівах, музеях, бібліотеках Києва та Москви, Ленінграда та Одеси, Львова та Харкова, Чернігова та Хмельницького, Ніжина та Кам’янець-Подільського, зміряв ногами стежки Седнева та Чорного Острова, Борзнянщини на Чернігівщині та Веселого Подолу і Горбів на Полтавщині, і звідусіль брав до своїх повістей та оповідань Правду Життя про моїх літературних героїв… »

До першого твору Олександра Дека ввійшла повість «Солов’ї співають на світанні» про Віктора Забілу (1808-1869), в якій автор вперше спробував відтворити в художній літературі образ українського поета-романтика першої половини
XIX століття. Ця документальна повість принесе читачу радість нового відкриття прекрасного, хвилини душевного співпереживання за неласкаву, часом сувору долю Віктора Михайловича. В повісті відображено його стосунки з Тарасом Шевченком, Пантелеймоном Кулішем, Євгеном Гребінкою та іншими визначними постатями в українській літературі. Читач дізнається, що такі народні пісні, як «Гуде вітер вельми в полі», «Не щебечи соловейку» - це славнозвісна поезія Віктора Забіли. Олександр Деко свою повість називає Правдою Життя і в цьому може переконатися і сам читач, прочитавши повість з такою чудовою назвою «Солов’ї співають на світанні».
Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 311 | Додав: читалка | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]