Головна » 2013 » Грудень » 25 » Оксана Забужко. Хроніки від Фортінбраса
17:55
Оксана Забужко. Хроніки від Фортінбраса
«…настав час зізнатися собі одверто: ми не створили свого епосу. Феномен української поезії – є, а от української прози – немає. Воно й зрозуміло: поезію творить мова, найпрямішим і найбезпосереднішим чином…, тоді як розвинена проза – дитя громадянського суспільства, котрого в Україні від двадцятих років не було… поезія – «від природи», проза – «від історії»...».
На тлі останніх подій в Україні особливо потужно звучать ці слова відомої письменниці Оксани Забужко. Вона пише, що тільки під час «доривчих струсів в соціальних структурах з´являлися поодинокі прозаїки», а загалом «наш епос зостався – не сповненою обіцянкою».
Нову книжку "Хроніки від Фортінбраса" відомої письменниці складають вибрані есе з доробку останніх дванадцяти років, об'єднані темою культурного простору довкола нас. На "мапі" Оксани Забужко позначено книжки, людей, місця, міста, фільми, вистави, які з-поміж інших, - мали формантний вплив на долю авторки і які одночасно можуть слугувати своєрідним культурним маркером для збірного портрета сучасного українського інтелектуала.
Розповідь від першої особи, тонко переплетений жанровий мікст мемуару, рецензії, біографії, філософського роздуму та культурологічної розвідки роблять цю книжку привабливою для всіх, хто має смак до вдумливого читання.
Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 345 | Додав: читалка | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]