«Одяг» для будинку : вініловий фасад - 29 Липня 2013 - Порадник читача
Головна » 2013 » Липень » 29 » «Одяг» для будинку : вініловий фасад
17:42
«Одяг» для будинку : вініловий фасад
В середині 20 століття винайшли спосіб отримання матеріалу, що використовується для облицювання будинків. Зовні він нагадував дошку, але мав переваги в тому, що виявився міцним, стійким до атмосферних та біологічних впливів, не боявся корозії, гниття, плісняви та не потребував спеціального догляду. Цей матеріал отримав назву сайдинг і прийшов до нас з Канади та США.
Вініловий сайдинг – це сучасний будівельний матеріал, який являє собою панелі, відформовані у вигляді однієї, двох або трьох дошок, профіль яких буває з одним переломом («ялиночка») або з двома (корабельна дошка), а зовнішня поверхня – гладка або фактурна («під дерево»). Довжина панелей 2 – 6 м, ширина 10 – 30 см, товщина 1 – 1,5 мм найрізноманітніших кольорів . Сайдинг буває горизонтальним, відповідно панелі монтуються горизонтально або вертикальним. Його виготовляють методом сплаву двох різних вінілових мас до яких додають пластифікатори, барвники, стабілізатори кольору та спеціальні присадки, які забезпечують технічні характеристики матеріалу. Серед достоїнств цього матеріалу : доступна ціна, невелика маса, екологічність, безпечність, надійність, практичність, довговічність та ін.
В статті акцентується увага на тому, як правильно вибрати сайдинг, на які фактори в першу чергу варто звернути увагу, щоб придбати якісний товар.

Травка Н. Обновим фасад / Н. Травка // Огородник. - 2013. - № 5. - C. 73 - 77.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 306 | Додав: Bibliograf | Теги: матеріали будівельні , сайдинг , будівництво житлове , якість | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]