Головна » 2018 » Серпень » 13 » Обпалені «мирним атомом»
13:58
Обпалені «мирним атомом»

Обпалені «мирним атомом» : книга слави і пам’яті ліквідаторів Чорнобильської катастрофи Зарічненського району Рівненської області. – Рівне : Волинські обереги, 2018. – 208с., іл.

Однією з трагічних подій в історії України і всього людства, що відбулась у ХХ столітті, стала аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, а день 26 квітня 1986 року став  гірким, як полин. Масштаби катастрофи могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність та самопожертва  учасників ліквідації, і в тому числі наших земляків та співвітчизників.

Книга «Обпалені «мирним атомом»» - це видання для історії, для сучасників та прийдешніх поколінь про жителів Зарічненщини – учасників ліквідації техногенної катастрофи на ЧАЕС. Поіменно представлені біографічні довідки, фотографії  та спогади краян безпосередніх учасників ліквідації. Згідно з офіційними даними у ліквідації брали участь 80 жителів Зарічненського району, які отримали статус ліквідатора.

Видання адресоване краєзнавцям, викладачам, студентам, учням та усім тим, кого цікавить історичне минуле України та Зарічненщини зокрема.

Петрук І.

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 250 | Додав: kraeznavzi | Теги: спогади ліквідаторів , Чорнобиль у фотосвітлинах та докуме , аварія на Чорнобильський АЕС , Зарічненський район | Рейтинг: 2.5 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]