O.Henry. The Roads We Take and Other Stories = О`Генрі. Дороги, які ми вибираємо та інші оповідання. - 14 Червня 2015 - Порадник читача
Головна » 2015 » Червень » 14 » O.Henry. The Roads We Take and Other Stories = О`Генрі. Дороги, які ми вибираємо та інші оповідання.
15:12
O.Henry. The Roads We Take and Other Stories = О`Генрі. Дороги, які ми вибираємо та інші оповідання.

Цими коротенькими розповідями Вільям Сідней Портер (О`Генрі) почав свою кар'єру. Його витончені оповідання, відточені за формою, дотепні і несподівані, саме в них письменник проявив себе, як майстер короткого жанру. Чим же так приваблюють читача розповіді О. Генрі? Напевне тим, що в його оповіданнях зображений цілий калейдоскоп людських типів - майже всі верстви суспільства сучасної йому Америки. Його герої - міський ділок, продавець з магазину, друкарка, художник, приборкувач змій, власниця ранчо, актори, шинкарі, грабіжники і золотошукачі, нудьгуючі молоді люди з вищого суспільства і бездомні волоцюги, які проводять ніч на лавці міського парку. В його оповіданнях - і суєта північноамериканської столиці, і простори Техасу, і звичаї південноамериканських штатів. А як автор вміє в усякому явищі і в зіткненні людських характерів виявити смішні і несподівані сторони! Розповіді О. Генрі тому такі захоплюючі, бо будуються найчастіше на якому-небудь смішному непорозумінні або омані героя, яке пояснюється лише в кінці розповіді, завдяки чому всі описані події постають у зовсім новому світлі.
Втім, далеко не все, про що розповідає автор, смішно і весело. Так, двоє закоханих в оповіданні "Дари волхвів" жертвують один для одного самим дорогим. Ця розповідь стала класичним прикладом великодушності в коханні. А психологічний етюд у новелі "Маятник" зовсім сумного характеру. Але така манера автора, бо навіть про сумне він говорить з веселою посмішкою і  читач розуміє, що світ, зображений автором, далеко не безтурботний, як могло б здатися з першого погляду і тільки любов – найдорожче, що люди можуть дати один одному.

Прочитати цю чудову книгу мовою оригіналу ви можете у відділі обслуговування читачів іноземними мовами.

O . Henry. The Roads We Take and Other Stories = Дороги, які ми вибираємо, та інші оповідання / О. Генрі. — К. : Знання, 2014. — 206 с. — (English Library).

Веремчук Олена

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 166 | Додав: black | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]