Головна » 2017 » Грудень » 11 » Новорічний дракон
11:35
Новорічний дракон

Даремно світ дивується з нас, східних слов’ян, - мовляв, відзначають два Нові роки. А ось, скажімо, в Лондоні, окрім календарного, святкують ще й Китайський Новий рік , та так, що де там нашому Старому Новому…Китайський Новий рік, він же – Місячний Новий рік, він же – Новий рік за східним календарем, є одним із найбільших свят на планеті. Його відзначають аж 15 днів з усією можливою помпою: костюмованими парадами, вуличними інсталаціями, ліхтарями, частуваннями та, звісно, китайськими феєрверками .
Роблять це китайці тоді, коли в них настає весна. І вираховують дату за місячним календарем. У «нашому» 2018 році вони святкують «свій» 4716 рік.
Цього разу Новий рік на Сході настане 16 лютого, і буде це рік Жовтого Земляного Собаки – рік миру і благоденства. Зустрічати його радять тихо і спокійно разом із тими, хто вам дорогий, в одязі стриманих природних кольорів, а проводжати – з прагненням до злагоди.
Тварини – символи років – змінюються, але головним від століття до століття залишається китайський дракон, який дарує удачу та всілякі гаразди.
Будько Є. Новорічний дракон / Є. Будько // Міжнародний туризм. – 2017. - № 17. – С. 20-24.




Підготувала В. Максимчук

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 304 | Додав: Bibliograf | Теги: китайський , дракон китайський , Жовтого Земляного Собаки , Новий рік , східний календар , рік миру і благоденства , символ року , місячний календар | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]