Головна » 2018 » Листопад » 24 » Новели-спомини Георгія Сербіна
13:33
Новели-спомини Георгія Сербіна

Сербін Г. Роки, події, зустрічі. У вирі спогадів : новели-спомини. – Рівне : Волин. обереги, 2018. – 174 с. : іл.

Книга «Роки, події, зустрічі. У вирі спогадів» - це доповнення до першої книги виданої у 2017 році у рівненському видавництві «Волинські обереги». Нове видання наповнене не менш цікавими подіями фактами з життя відомих і не досить відомих людей, з якими журналіст і письменник зустрічався на своєму 60-річному шляху.

Видання складається із трьох розділів, у ньому вміщено 33 новели-спомини і 5 віршів. Як і його раніше видані книги, нинішня теж відкривається поетичними рядками «Щоб любити і жити», в яких він тривожить свідомість, збурює душу про все пережите.

У першому розділі «Небезпечні, тяжкі шляхи дітей війни» Григорій Сербін розповідає про нелегку долю своїх ровесників, котрі, як і він та його майбутня дружина Аня, пережили всі митарства: напади фашистських бомбардувальників, поховання вбитих і мертвих від хвороб, холодні і голодні ночі, проведені в лісі чи в полі, чекаючи відправлення ешелону, величезні черги за пайкою хліба…

«Мужні воїни і мудрі зодчі» - це назва другого розділу. В ньому йдеться про синів і дочок нашого краю, які хоробро боролися за визволення рідної землі від фашистів, а у повоєнні роки відбудовували Рівненщину.

Третій розділ «Господарі, творці і співці рідного краю» присвячений здебільшого літературним побратимам, творчим особистостям. Автор ділиться із читачем своїми зустрічами з ними, наводить маловідомі факти з їхнього життя.

Наприкінці своєї праці Георгій Павлович друкує кілька посвят найдорожчим людям, з якими пройшов довге і щасливе життя.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 140 | Додав: kraeznavzi | Теги: новели-спомини , краєзнавець , факти з життя , Георгій Сербін , Журналіст | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]