Головна » 2014 » Січень » 22 » Ніна Фіалко. Небезпечна межа
19:05
Ніна Фіалко. Небезпечна межа

"Ми на Землі для того, щоб здати Іспит на Вічність,
показати Господові Богу, чого вартує наша душа"


Зацікавити читачів нині не так легко, тому Ніна Фіалко спробувала відверто писати саме про таких людей, які мешкають серед нас і мають схожі з нами проблеми. На теренах України майже у кожній другій сім’ї є заробітчанин у чужій країні. Тому ця тема на слуху в багатьох людей і про неї намагаються довідатись якомога більше. Вона й стала в  творчості  письменниці домінуючою.
Час від часу, до уваги пересічного читача потрапляють книги, сюжетні перипетії яких надовго карбуються в пам’яті і спонукають до тривалих роздумів над дилемою: чому в мереживі доль представників однієї родини виникають обставини, які змушують людей шукати кращого життя на чужині? Як змінити ситуацію в нашій державі таким чином, аби українці –заробітчани мали змогу забезпечити гідне життя своїм рідним на власній землі?
Роман «Небезпечна межа» розповідає про те, як живеться заробітчанам за кордоном. про долю молодих людей, які наполегливо і не завжди вдало шукають місце під сонцем. Трагедія, що спіткала одну з героїнь роману, змушує читача задуматися над таким явищем, як заробітчанство.Роман пропагує християнську мораль і високодуховні цінності. Визначальною особливістю роману є те, що письменниця постійно прагне залучити читача до процесу осмислення твору. Крізь сюжетну канву лейтмотивом проходить думка про невичерпну терплячість українського народу, котрий постійно обдурюють та використовують нахабні бездарні політики,  прикриваючись красивими гаслами про добробут народу. Авторка з болем констатує невтішний висновок , що біда українців в тому, що ми чекаємо, аби за нас все вирішували інші, а перебуваючи на заробітках чекаємо поки нам створять прийнятні та гідні умови праці у нашій державі. Вже в самій назві твору викладено його основну думку: незважаючи на те, що на чужині можливо є кращі умови праці та проживання, люди завжди прагнутимуть повернутися на батьківщину, бо лише на своїй землі люди відчувають спокій та затишок.
Ніна Фіалко - відома письменниця, автор жіночих гостросюжетних романів "Зламані жоржини", "Небезпечна межа", "Родинні гріхи", "Повертайтесь, журавлі, додому". Завітайте до нашої книгозбірні, де ви зможете знайти та прочитати ці книги.


Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 1678 | Додав: читалка | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]