Головна » 2017 » Грудень » 14 » Нічого нового на Заході. Е. М. Ремарк = Im Westen nichts Neues
18:43
Нічого нового на Заході. Е. М. Ремарк = Im Westen nichts Neues

Пропонуємо вашій увазі відомий роман німецького письменника Е.М.Ремарка мовою оригіналу, з яким ви зможете ознайомитись у відділі обслуговування документами іноземними мовами.

Книга була подарована Gothe Institut м.Київ.

Сюжет книги - війна (Перша світова) очима 20-річного німецького рядового, який просто розповідає про все, що бачить навколо, і про те, що відчуває він і його товариші. Молоді люди гинуть, страждають, нарівні з усіма, кого втягнули в цю криваву бійню. У них немає нічого: ні підтримки, ні опори. Тільки бажання жити. Всіх їх хтось чекає. Їм є, куди повертатися. Але чи зможуть вони потім жити?

«Роман, після прочитання якого кількість пацифістів буде тільки зростати. Тільки Ремарк, міг так гостро, і так відчайдушно зобразити нісенітницю і безвихідь цієї війни, тільки він, що бачив цю війну зсередини. Як же безглуздо все те, що написано, зроблено і передумано людьми, якщо можливі такі речі! До якої ж міри брехлива і нікчемна наша тисячолітня цивілізація, якщо вона навіть не змогла запобігти цим потокам крові, якщо вона допустила, щоб на світі існували сотні тисяч таких ось катівень. Лише в лазареті бачиш на власні очі, що таке війна» (цитата з коментарів до книги).

Веремчук О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 271 | Додав: black | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]