Головна » 2012 » Лютий » 8 » Невідомий Ламборджині
15:00
Невідомий Ламборджині

Що ми уявляємо собі, почувши імя Ламборджині? Суперкар, атрибут престижу людини з верхніх ешелонів еліти. Їх тримають у своїх гаражах зірки Голівуду і відомі спортсмени, арабські шейхи і європейські монархи. Ними захоплюються, їм поклоняються, про них мріють, і готові продати душу дияволу, щоб стати їх щасливими власниками... Але є у цієї торгівельної марки і інша історія. Історія трудівників землі – це трактори Lamborghini .
Щоб зрозуміти сутність трактора
Lamborghini неодмінно потрібно познайомитись із багатогранною особистістю його конструктора – Ферруччо Ламборждині. 28 квітня 1916 року в невеличкому селищі поблизу Феррари, на півночі Італії в сім’ї Антоніо та Евеліни Ламборджині народився син – Ферруччо. Юний Ферруччо з раннього дитинства цікавився тільки різними машинами та механізмами. Це захоплення привело його в технічний інститут, а потім на факультет промислового дизайну Болонського університету. Закінчення університету співпало з початком Другої світової війни і в 1940 році молодий Ламбоджині був призваний до війська.Там, працюючи механіком і провів він військові роки, застосовуючи свої знання та вміння за призначенням. Знайомі постійно захоплювались його талантом ремонтувати двигуни і машини, застосовуючи мінімум запасних частин. Саме військова служба допомогла розвинутись технічному генію. Досвід, отриманий в армії дуже пригодився Ферруччо і в мирному житті. Відкривши гараж в містечку Пьєве ді Ченто, він прославився як чудовий майстер. Спеціально для батькової ферми Ферруччо сконструював свій перший трактор з шестициліндровим двигуном Morris , переробленим під дизельне пальне, коробкою передач General Motors і диференціалом від Форда. Так Ламборджині отримав свої перші замовлення та відкрив власне підприємство по випуску тракторів з емблемою бика. З 1955 року він крім колісних тракторів став випускати і гусеничні. В кінці 50-х років Lamborghini Trattori стала ведучою фірмою і випускала 1500 тракторів в рік.

Ферруччо не зациклювався у своєму бізнесі тільки на випуску сільгосптехніки, а робив водонагрівачі, кондиціонери та інше. Були також плани по випуску гвинтокрилів, але він не отримав ліцензію на цей вид діяльності.

На початку 60-х років Ферруччо вирішив втілити в життя свою мрію про конструкцію досконалого автомобіля класу
GT . У 1963 році була заснована компанія Automobili Ferruccio Lamborghini Spa і почалося будівництво заводу по випуску легкових автомобілів. Нове автовиробництво розмістилось в містечку Санта-Агата в Болон’ї, всього за 15 км від Маранелло, де випускали легендарні Ferrari .
Першим автомобілем Ламборджіні став прототип 350
GTY . Дебют машини відбувся на Туринському автосалоні в 1963 році, де вона отримала повне визнання поціновувачів і стала однією із елегантних авто того часу.
На початку 70-х
Lamborghini Trattori , яка експортувала більше половини своєї продукції, зіткнулась із фінансовими проблемами на зовнішніх ринках. В результаті було прийнято рішення про продаж тракторного відділення Lamborghini компанії SAME . Криза, яка охватила Італію в 70-х роках, а також нафтова криза 1973 року заставили Ламборджині продати контрольний пакет акцій свого автозаводу. Покупцем став друг Ферруччо, швейцарський бізнесмен Георг-Генрі Россетті. При цьому вся влада так і залишилася в руках Ферруччо, так як новий власник, внаслідок хвороби, не приймав участі в управлінні компанією. В 1974 році, розчарувавшись у автомобільному бізнесі, Ферруччо продав усі акції своєї автомобільної компанії. З того часу власники її часто мінялися. Нині нею володіє компанія «Ауді».

В кінці 80-х Ферруччо Ламборждині вернувся до сімейного бізнесу, яким так ігнорував у молодості – виноградарства і виноробства.
Сьогодні марка Lamborghini входить у склад Same Deutz - Fahr і займається випуском гусеничних і колісних тракторів. Трактори Lamborghini вважаються представниками елітної марки і фарбуються тільки в оригінальний фірмовий колір - срібний металік. Трактори Lamborghini експортуються практично у всі континенти і заслужили дуже високу репутацію.


Категорія: Прочитайте "давно забуте" | Переглядів: 533 | Додав: texnik | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]