Головна » 2012 » Серпень » 22 » Неймовірні паперові скульптури
14:56
Неймовірні паперові скульптури
Ці красиві скульптури зроблені не з гіпсу або мармуру. Вони паперові. Подружжя Аллен і Петті Екман (США) - представники виключного жанру образотворчого мистецтва - вони створюють реалістичні 3D-картини з паперу. Екман захоплюються цим незвичайним видом мистецтва з 1987 року. З тих пір це хобі перетворилося на справжній сімейний бізнес, який збагатив подружжя вже на 3 мільйони фунтів стерлінгів.
Головна тема для створення скульптур - життя індіанців черокі (предками Аллен були індіанці з цього племені). Подружжя приділяють величезну кількість часу, вивчаючи культуру, традиції, одяг, побут і багато інших речей, що стосуються життя корінного населення Америки.
Для створення таких скульптур вони розташовують паперову масу в глиняні форми і герметизують, щоб не залишилося води. Після цього вони прибирають все зайве і починають формувати тонкі деталі за допомогою спеціальних інструментів. Найскладніша і найдорожча скульптура, яка називається «Орел прерій» принесла своїм творцям 47 000 фунтів стерлінгів. Аллен робить виключно тварин і чоловіків, а Петті жінок і дітей. На думку подружжя, цікавіше за все робити деталі. В середньому на створення однієї роботи у подружжя йде близько 11 місяців.
Аллену не подобається, коли їх скульптури прирівнюють до пап'є - маше. Він віддає перевагу визначенню - литі паперові скульптури . Варто зазначити, що художнє лиття паперу - доволі давнє мистецтво. що виникло в Японії, проте згодом його незаслужено забули. На початку 1950-х років мексиканські скульптори відродили це мистецтво, проте Ален Екман не запозичив ідеї японських майстрів, а обрав власний шлях. Cьогодні його метод лиття ( Екман  Метод ) використовують багато скульпторів, які працюють з вологим папером. Подружжя люблять робити як скульптури в натуральну величину, так і в масштабі 1 до 6. Скульптури відображають різні пози і навіть танці. У деяких тварин відрізані хвости або вуха, у деяких відсутня шерсть. Деталі скульптур відрізняються між собою за щільністю і текстурі, що надає їм ще більше ефектності. З кожним роком подружжя вдосконалюють свою майстерність і з задоволенням діляться ним з іншими. Екман мріють, що в майбутньому паперове мистецтво стане дуже популярним.
Більше дізнатись про представників паперової скульптури Ви можете у статті Є. Г. Орлової "Паперові шедеври" ("Мистецтво в школі" №7, 2012 р.).


Матеріал використано з сайтів:
http://svitlynka.at.ua/blog/nejmovirni_paperovi_skulpturi
http://actual-art.ru/zhivye-kompozicii-iz-bumagi-allen-and-patty-eckm
http://cryazone.com/uploads/posts/


Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 1460 | Додав: art | Рейтинг: 3.0 / 2
Всього коментарів: 2
2
Дякую за інформацію! Цікаво! Обов’язково повідомлю на майстер-класі з орігамі 10.02.2013р. відвідувачам, які цікавляться паперовим мистецтвом.


1
Скористалися публікацією для своєї творчої роботи


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]