Головна » 2019 » Червень » 18 » (Не)відомі мізочани
09:56
(Не)відомі мізочани

(Не)відомі мізочани: 50 імен / упор. Р. Михальчук. – Рівне: Волин. обереги, 2019. – 168 с.

Збірник бібліографічних довідок «(Не)відомі мізочани: 50 імен» містить інформацію про людей, які народилися в смт Мізоч, навчалися чи працювали в Мізоцькій школі (ліцей) або доля яких була пов’язана з Мізочем. Це особи, які мають досягнення та відповідний статус у різних сферах суспільного життя (освіта, наука, спорт, мистецтво, культура).

Назва книги продиктована розумінням того, що, з одного боку, діячі в зазначеному виданні є спеціалістами, відомими у своїх професійних галузях. З іншого боку, для широкого кола читачів багато з них залишаються невідомими (особливо, коли мова йде про випускників Мізоцької школи періоду незалежності України).

Заявлена кількість біографій (50) зумовлена кількома чинниками. З одного боку, не всі мізочани вважали за доцільне надати інформацію про себе, мотивуючи це різними причинами, з іншого концепція збірника зумовила доволі чіткі критерії відбору. Учителі, біографії яких подані в книзі, мають звання «Заслужений» та інші високі державні нагороди. Для спортсменів обов’язкові звання кандидата в майстри спорту або майстра спорту, майстра спорту міжнародного класу. Серед діячів культури та мистецтв є ті, хто удостоєний звання «Заслужений», а також ті, які досягли успіхів у професійному зростанні. Також у виданні представлена інформація про учасників АТО, іменами яких названі вулиці селища.

Книга є спробою заповнення прогалин у дослідженні новітньої історії Мізоча через персоналії, пошанування здобутків земляків.

Біографічні довідки розміщені за алфавітним принципом. Особисті відомості деяких респондентів за їх бажанням не вказані.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 78 | Додав: kraeznavzi | Теги: довідки бібліографічні , Мізоч , учасники АТО | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]