Наталія Рощина. «Роксолана» - 31 Травня 2016 - Порадник читача
Головна » 2016 » Травень » 31 » Наталія Рощина. «Роксолана»
16:38
Наталія Рощина. «Роксолана»

«…у греків є Гаїс, у римлян – Лукреція, у єгиптян – Клеопатра, у французів – Жанна Д’Арк, а у нас – Роксолана»

Павло Загребельний

Хто з нас не дивився новий турецький серіал «Величне століття. Роксолана»? Напевно, хоча б одну серію та подивились усі! Після перегляду фільму у багатьох виникло бажання прочитати книгу про українку Настю Лісовську.
У харківському видавництві «Антологія» вийшла друком нова книга Н. Рощиної «Роксолана». Історія життя цієї дивовижної жінки просто вражає: варто лише уявити, який шлях подолала юна українська дівчина від невільниці в гаремі турецького султана до його улюбленої дружини. Ще більш загадковим здається її сходження на султанський трон. Чи тільки розум і врода були її зброєю? Звісно ж, ні. Воля до життя та неймовірна сила духу піднесли Роксолану на вершину, й вона залишилася там у всій своїй величі - надзвичайна жінка, прекрасна частинка української історії.
Родзинкою харківського видання є те, що в ньому окрім власної інтерпретації захоплюючої історії життя Роксолани, авторка розмістила розділ під назвою «Славетна галичанка в історії, літературі, мистецтві: бренд, серіал, література».
Книгу можна отримати у читальній залі на 4-му поверсі нашої бібліотеки.


Сисюк О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 88 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]