Головна » 2018 » Вересень » 19 » Наші святині
12:34
Наші святині

Прокопчук С. Святині рідного краю: православні храми Володимиреччини : іст. нарис присвяч. 235-ій річниці Свято-Миколаївській церкві с. Стара Рафалівка/С. Прокопчук. – Рівне : Волин. Обереги, 2018. – 184 с.

Поліський край багатий на духовні святині. На території Полісся до наших часів збереглося чимало древніх храмів, які відображають як особливість храмової архітектури, так і культуру та духовну традицію нашого народу. Протоієрей Сергій Прокопчук, настоятель Свято-Миколаївської церкви с. Стара Рафалівка Володимирецького району, краєзнавець, автор досліджень з історії рідного краю та його святинь у своїй книзі  «Святині рідного краю: православні храми Володимиреччини» висвітлює історію заснування та функціонування восьми храмів Володимиреччини – пам’яток архітектури, котрі знаходяться у селах Стара Рафалівка, Городець, Полиці, Мульчиці, Озеро, Острівці, Воронки та смт Володимирець. При написані нарису автором використано велику кількість архівних документів та спогадів найстаріших прихожан парафій. Описуючи історію храму,  автор зупиняється і на давніх поселеннях Володимиреччини. Головною ціллю цієї праці було бажання автора донести широкому колу земляків  особливу цінність, унікальність та оригінальність наших святинь. Адже, історія храму – це історія життя наших дідів та прадідів, котрі будували, прикрашали та зберігали рідну для них святиню. Хотілося б, щоб кожен, хто ознайомиться з історією цих храмів, відчув свою причетність до духовної культури, традицій та віри наших предків. Це маленьке дослідження по історії святинь нашого краю – спроба хоч трішки змінити до кращого наше сьогодення та наше майбутнє.

Л. Каленюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 246 | Додав: kraeznavzi | Теги: давні поселення краю , Володимиреччина , православні храми | Рейтинг: 1.5 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]