Головна » 2016 » Вересень » 4 » Наші святині
10:41
Наші святині

Свято-Троїцький храм с. Гориньград Перший : 200-років від дня заснування / упоряд. Д. Є. Черкашин. – К, : КВЦ, 2016. – 192. : іл.

У відділ акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки надійшла книга «Сято-Троїцький Храм с. Гориньград Перший». Книга видана до 200-річчя від дня заснування Свято-Троїцького Храму, що знаходиться в с. Гориньград Перший Рівненського району Рівненської області. Гортаючи сторінки цього видання, читач зможе ознайомитися із становленням і розвитком Православ’я в Україні, історією виникнення Храму та його сучасним станом після проведення реконструкції, що стала можливою завдяки братам Василю та Віталію Грицакам. Вашій увазі представлені авторські фотографії Свято-Троїцького храму, його унікальні старовинні ікони, з-поміж яких особливе місце займають Чудотворна Іверська ікона Божої Матері зі Святої гори Афон та Чудотворна ікона Божої Матері «Скоропослушниця», які є одним із найвідоміших і найшанованіших у Православному світі. В книзі міститься інформація про Джерело Святої Трійці, яке було відкрите у 1816 році в м. Гориньграді й відразу на цілих два сторіччя стало улюбленим місцем для місцевих мешканців та мешканців найближчих сіл. Джерело Святої Трійці має цілющі та лікувальні властивості. Ця книга є символом сьогодення, символом любові і мудрого, чуйного ставлення до свого рідного краю, до людей, до родини . Адже завдяки братам Грицакам, які народилися в цьому краї, відродився Свято-Троїцький храм і збирає людей на молитву, на Богослужіння, завдяки їм і вийшла ця книга. Не будьте байдужими до історії свого краю та його пам’ятних місць. Це наша рідна земля, це наше минуле, теперішнє і майбутнє. І для того, щоб творити щось нове, треба пам’ятати і берегти те, що було створене нашими прадідами.

Підготувала Л. Каленюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 413 | Додав: kraeznavzi | Теги: Православ’я , Свто-Троїцький храм , меценати , Джерело Святої Трійці , ікони | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]