Головна » 2013 » Березень » 18 » НАЙСУЧАСНІШІ ДОСЯГНЕННЯ – АГРАРІЯМ ОБЛАСТІ
19:33
НАЙСУЧАСНІШІ ДОСЯГНЕННЯ – АГРАРІЯМ ОБЛАСТІ

Науковці Інституту сільського господарства Західного Полісся у 2012 році приймали участь у Всеукраїнських науково-практичних Інтернет-конференціях з питань землеробства де представляли свої роботи. Матеріали виступів зібрані у збірники
«Інтенсифікація технологій – шлях до підвищення ефективності землеробства» та «Вапнування та відтворення родючості ґрунтів в сучасних господарсько-економічних умовах». Перше видання містить праці з питань сучасних технологій вирощування c ільськогосподарських культур, ефективності їх використання. Зміни клімату, які відбуваються в останні десятиліття на планеті стали очевидними і на території Рівненської області. Ряд робіт збірника присвячені адаптації сільського господарства нашого регіону до цих погодних умов. Інші матеріали містять результати наукових досліджень по таких темах сучасного землеробства: сортові ресурси,обробіток ґрунту та удобрення культур, сівозміни, системи захисту рослин. Інший збірник містить матеріали по агротехнічних заходах направлених на збереження якісного складу та родючості ґрунту. Враховуючи той факт, що більше третини сільськогосподарських угідь Західного Полісся мають підвищену кислотність, для покращення їх екологічного стану та продуктивної функції ефективним є процес вапнування. Фахівці різних наукових установ у своїх статтях рекомендують сучасним фермерам різні рівні вапнування кислих ґрунтів. Підвищенню урожайності культур сприяє не тільки агроекологічний моніторинг ґрунтів, а й застосування у вирощуванні сільськогосподарських культур нових добрив та меліорантів. Про альтернативні органо-мінеральні добрива, впровадження технології вермикультури (біогумусу), інші ефективні препарати, які використовувались у дослідженнях, розповідають у своїх статтях науковці не лише Рівненщини, а й з усієї України. Знайомство з новими дослідженнями в галузі рослинництва, застосування передових технологій не лише вимога часу, а й гарантія стабільних високих врожаїв для фермерів області.
Матеріали конференцій та інші найновіші методичні матеріали з галузей рослинництва та тваринництва однієї з найпотужніших наукових установ країни Інституту сільського господарства Західного Полісся знаходяться у фондах відділу інформації та документів виробничої тематики.


Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 373 | Додав: texnik | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]