Національний музей історії України - 27 Січня 2013 - Порадник читача
Головна » 2013 » Січень » 27 » Національний музей історії України
20:00
Національний музей історії України
Пропонуємо увазі читачів унікальне видання, в якому зібрано величезний різноплановий пізнавально-інформаційний матеріал, основна мета якого - викликати зацікавлення власною історією та сприяти підняттю авторитету української культури. Ця книга – альбом „Національний музей історії України” . Визначні пам’ятки археології, історії, твори образотворчого та декоративного мистецтва України є невід’ємною частиною європейського і світового культурного надбання. Зберегти надбання минулого, всі витвори історичного буття, щоб передати їх майбутнім поколінням - висока і благородна місія українських музеїв.
За свої 110 років існування
Національний музей історії України пройшов складний шлях формування і розвитку, адже довелося пережити кілька революцій, громадянську та дві світові війни, важкі роки відбудови… Сьогодні музей нараховує у своїй збірці понад 800 тисяч артефактів , які висвітлюють великий історичний період – від раннього палеоліту до наших часів. Його археологічні колекції , що налічують понад 350 тис. одиниць зберігання , відомі далеко за межами України. Музей має цінні колекції етнографії, ювелірного та декоративно-ужиткового мистецтва, холодної та вогнепальної зброї тощо. Близько 10 тис. зберігання нараховує колекція живопису, графіки та скульптури . Колекція стародруків складається з книг, виданих у друкарнях Києва, Львова, Чернігова, Почаєва. Цікавою є колекція документів
XV XX століть, яка нараховує понад 15 тис. одиниць. У музеї зберігається унікальна за змістом найповніша нумізматична колекція в Україні. У 2011 році з друку вийшов перший то м , який містить зображення та каталожні дані найці­кавіших зразків археологічних пам'яток, що репрезентують зі­брання археологічних знахідок, датованих періодом від доби палеоліту до XIII століття, а також виробів з дорогоцінних мета­лів та коштовного каміння українських, російських та західноєвропейських майстрів XVI—XX століть. Це видання викликало значний інтерес серед широкого кола читачів і надихнуло творчий колектив музею на підготовку другого тому альбом у (2012 р.) , до якого увійшли унікальні зразки образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, рукописних документів, стародруків, нумізматики та зброї. Ці надзвичайно цінні пам'ятки репрезентують особливий вид історичних джерел, дають можливість вивчати матеріальну культуру різних епох.


Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 342 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]