Головна » 2018 » Червень » 9 » Муракамі Х."Норвезький ліс"
16:58
Муракамі Х."Норвезький ліс"

Книга Харукі Муракамі "Норвезький ліс" - це зворушлива, та разом з тим трагічна історія кохання. Прочитати її можна в форматі 3 D. В більшості своїй герої роману - це молоді люди, що якраз переходять із юнацького, підліткового віку, з усіма його проблемами та труднощами, до дорослого життя, зі своїми, новими, викликами. Оповідачем історії є Тоору Ватанабе, який спогадами поринає в роки власної юності, повертається до запитань, які так і залишились без відповіді. ?
Історія самотності головного героя вражає. За словами автора такої величезної, як і сам світ. Сумно - є кохання і разом з тим – самотність. Любов трепетна та тендітна, як той метелик Кохана дівчина кінчає своє життя самогубством. І Ватанаба розуміє, що ніяка щирість та доброта не може заповнити втрату коханої людини, і це змушує замислитися над сенсом буття. Його роздуми «що потрібно людям від мого існування ?» спонукають замислитись і читача.

В книзі піднімається проблема суїциду. Всім відомо , що неабияк гостро вона стоїть саме в Японії. Смерть подається як невід 'ємна частина життя. Хоча в кожного завжди існує можливість вибору між життям і смертю. На жаль мало хто замислюється над наслідками вибору на користь смерті. . Як кардинально змінюється в тих, хто лишається жити далі. Самогубство Кідзукі завжди буде нависати тінню над життям та стосунками Ватанабе та Наоко. Перед ними серйозне питання : чи зможуть вони житии з біллю втрати надалі ?

Але є і радість від простих земних речей , за що і цінується життя. Це і музика , і насолода від споглядання природи навколо нас , і приємне спілкування. І звісно ж кохання, яке прикрашає життя та надає йому сенс. Міркування про смерть, життя, кохання, зраду – все цікаво в цій книзі.

Підготувала М. Гоярчук

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 12 | Додав: abonement | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]