Головна » 2017 » Серпень » 16 » Мости округу Медісон
15:41
Мости округу Медісон

Роберт Джеймс Воллер - непересічний письменник, фотограф і музикант. Його роман "Мости округу Медісон"  стартував із 7-мільйонним накладом і понад 90 тижнів очолював топ бестселерів поважних американських і європейських видань. "мости..." було перекладено 36 мовами й екранізовано Клінтом Іствулом у 1995 році.
Головна героїня Франческа живе тихим розміреним життям домогосподарки в штаті Айова округу Медісон. Здавалося б, що ще потрібно для щастя - двоє дітей, люблячий чоловік, великий затишний будинок. Однак всередині себе Франческа не знаходить душевного комфорту і гармонії, тому життя надає їй один шанс круто змінити свою долю. Одного разу чоловік героїні з дітьми відправляється на виставку в сусіднє місто, а в цей час біля будинку Франчески з'являється фотограф Роберт. Він приїхав сюди, щоб зробити серію фотографій мостів округу Медісон на замовлення популярного журналу. Роберт просить жінку допомогти вказати йому маршрут, і вони разом вирушають пройтися по мальовничих місцях. Буквально з першого погляду і слова вони розуміють, що їх непереборно тягне один до одного. Через багато років життя без почуттів зі своїм чоловіком, Франческа пізнає справжнє значення слова любов. Медісон, все життя переконаний холостяк також розуміє, що саме таку жінку він шукав. Любов в зрілому віці - такий подарунок дається не кожному, але щоб скористатися ним, потрібна рішучість. Франческа бажала бути з Робертом, проте не могла покинути чоловіка та дітей. Він хотів забрати її із собою, але кохав по-справжньому й тому відпустив…
Доля подарувала їм лише чотири дні ("О, Майкле, Майкле, подумай лишень, як їм було ці всі роки, коли вони так відчайдушно поривались один до одного. Вона зреклася його заради нас і тата. А Роберт Кінкейд тримався осторонь, бо поважав її почуття - до нас. Майкле, це не вкладається в моїй голові. Ми так недбало ставимося до своїх шлюбів, і почасти саме через нас ця неймовірна історія кохання скінчилася отак. Вони мали чотири дні, щоб бути разом, - лише чотири! За все життя."), і за цей короткий час вони встигли прожити ціле життя, сповнене найяскравіших митей.
«Мости округу Медісон» — не просто любовний роман. Це історія людей, які з двох «я» створили нову істоту «ми» і відтоді вже не існували поза нею.
"Час від часу з'являється чарівна оповідь, вишуканий діамант серед книжок, художній твір, який сповна винагороджує за ті всі пересічні книжки, що їх ми зазвичай читаємо. "Мости округу Медісон" - саме така історія." Indianapolis News.



Анжела Хамедюк.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 7 | Додав: art | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]