Головна » 2019 » Вересень » 26 » Моруа А. Мистецтво жити
13:03
Моруа А. Мистецтво жити

«Життя – маскарад. Чи варто завжди носити одну й ту саму маску? Це залежить від маски і від вас. Якщо маска вам не пасує, якщо заважає, якщо вам здається, що вона приневолює вас грати роль, для якої ви не надаєтеся, спробуйте замінити її іншою. Їх безліч. Але будьте обережні! Маска сама заправлятиме балом. Інші маски вважатимуть вас за того, ким ви видаєтеся. Вирушаючи на бал життя, виберіть собі підхожу маску».



Андре Моруа вважав, що уміння жити – також мистецтво. Очевидно, тому перший розділ його книги присвячений «мистецтву думати». А далі важливими є мистецтво кохати, мистецтво працювати і керувати, і на довершення – мистецтво старіти.



«Мистецтво старіти – це мистецтво бути для наступних поколінь не перешкодою, а опорою ; не суперником, а побратимом ; не байдужим, а спочутливим ».


«Не можна жити тільки для себе. Думаючи лише про себе, людина завжди знайде тисячу причин почуватися нещасною; вона не зробила усього того, що повинна була зробити, не отримала усього того, чого, на її думку, заслуговувала, її не кохали так, як вона мріяла, щоб кохали».

Тихова О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 17 | Додав: читалка | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]