Головна » 2014 » Липень » 30 » Молочна сироватка - еліксир здоров'я та молодості
13:08
Молочна сироватка - еліксир здоров'я та молодості

Люди, що роблять сир самостійно, знають, що сироватка або жентиця (як її називають у народі) — один з найкорисніших “побічних продуктів” переробки молока, яка зберігає всі корисні властивості коров’ячого молока. Вчені довели, якщо в організм буде щоденно надходити лише тридцять грамів сироватки, то припиниться вироблення стресових гормонів, а рівень гормону радості — серотоніну, тільки підвищиться.
Ще з давніх часів рідина, що отримується шляхом відділення сиру, у стародавніх греків вважалася "цілющою водою". Та й у наш час її успішно з задоволенням використовують багато людей для свого здоров'я. Даний залишковий молочний продукт містить безліч незамінних корисних речовин, що включають в себе амінокислоти, мікроелементи, сіль, калій, кальцій, фосфор, магній. Вона дуже добре засвоюється і вважається біологічно активною речовиною. Вітаміни групи В, А, С, Е, біотин, холін, нікотинова кислота - підтверджує винятковість молочної сироватки. В даній статті подаються рецепти приготування сироватки та декілька рецептів використання цього продукту в косметології та медицині. Отже, якщо Ви бажаєте дізнатися більше про цей дуже корисний продукт, радимо переглянути статтю в журналі:
Евдокимова Л. О пользе молочной сыворотки / Л. Евдокимова // Огородник. – 2014. - № 7. – С. 48-50.

Підготувала: Люльчук Г. М.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 427 | Додав: Bibliograf | Теги: харчування , здоровя , сироватка , молочні продукти | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]