Головна » 2017 » Травень » 21 » Мобільна екокатастрофа
16:30
Мобільна екокатастрофа

Шалені темпи постійного оновлення лінійок мобільних телефонів призвели до накопичення величезної кількості застарілих моделей на смітниках в усьому світі. За статистикою лише 3 % власників телефонів переймаються їх утилізацією, решта ж тримає вдома або просто викидає на смітник. Це приводить захисників природи до справжнього шоку, адже мобільні пристрої містять такі надзвичайно токсичні компоненти як ртуть, хром, свинець, а пластмаса, з якої виготовлені більшість їх корпусів, взагалі не розкладається .
Варто знати: якби кожен із трьох мільярдів власників мобільних телефонів утилізував хоча б по одному пристрою, то споживання матеріалів можна було б скоротити на 240 000 тонн, а виділення парникових газів – на величину, еквівалентну вихлопам 4 мільйонів автомобілів.
Окрім цього, переробка старих телефонів дозволяє отримувати повторно метали і зберегти природу від забруднень. З кожного мільйона перероблених стільникових телефонів можна отримати 16000 кг міді, 350 кг срібла, 75 кілограмів золота і 33 кг паладію.
Більш детально про шкоду, яку несуть відпрацьовані гаджети і як їх утилізують за кордоном та в Україні маєте можливість дізнатися зі статті:
Козка О. Мобільна екокатастрофа / О. Козка // Природа і суспільство. - 2017. - №9. - С. 6.



Підготувала В. Гуріна

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 91 | Додав: Bibliograf | Теги: гаджети , екологічна безпека , утилізація , переробка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]