Головна » 2014 » Вересень » 22 » Мирослав Дочинець. Лад
17:36
Мирослав Дочинець. Лад

Пропонуємо увазі читачів книгу цьогорічного шевченківського лауреата у галузі літератури, відомого письменника та журналіста із Мукачева Мирослава Дочинця “Лад” . Він - автор численних романів та книг малої прози. За рейтингами кількох книгарень України Мирослав Дочинець бив усі рекорди продажів. Таких книг давно бракує в українському культурному просторі. Книг про українську людину, яка залишається собою на бездоріжжях ХХ віку.
Кожна частина збірки “Лад”- "Многії літа. Благії літа", "Вічник", "Світован" - стали справжніми бестселерами, здобули велику й широку читацьку прихильність у світі. Ця книга — про 104-річного карпатського мудреця Андрія Ворона, якого вже встигли назвати "світовим чоловіком", "українським Сократом", "новітнім Сковородою", бо його мудрість - це філософія на щодень, і фактично - для кожного. Філософія радості, добра і служіння, коли многії літа є літами благими. Книга написана, як захопливі оповіді. Замість реклами хотілося б навести слова автора: “Ця книга - подарунок долі для того, хто запитує себе: «Хто я, звідки я, для чого я? І куди я йду?”. "Десятиліттями я живу в одному місці. Роблю ту саму роботу. Веду бесіди з одними й тими ж людьми. Сідаю за той же стіл у той же час і їм майже однакову їжу. Лягаю в один час в своє ліжко... Минають літа, але ніщо не міняється - ні довкілля, ні я. Бо не міняється моя душа. І це добре. Дивлюся на образи діда, батька, на своїх онуків і правнуків - і здається, що я на цьому світі був завжди. І буду вічно... Там, де ти є – ти вдома”. Це висліви Андрія Ворона. Тобто ми мусимо нарешті зріднитися з цим постулатом і зрозуміти, що ми в своєму домі, і тільки ми тут можемо навести лад.
Доктор медичних наук, академік В. Білоног зазначає: “Маємо унікальний, осмислений і пронизаний істинною духовністю устрій життя однієї людини. Людини звичайної і водночас незвичайної. Це не просто безцінні крихти набутих знань і вмінь мудрого старця, це Система. Вибудована на тонкій інтуїції і вивірена 100-літнім досвідом, вона з користю прислужиться кожному, в тому числі великою мірою і нам, медикам. Спадщину А.Ворона розцінюю як свіжий струмінь у сучасні дієтологію, валеологію, соціальну психологію і людинознавство. Уважно і вдумливо це слід читати і перечитувати, дрібними ковтками неначе п'єш живу воду ”.

Кудіна О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 2447 | Додав: читалка | Рейтинг: 2.5 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]